torsdag 1. august 2013

Sommer 2013

Sommer = ferie (= reising?) 

 
Denne sommeren ble det en meget familievennlig tur til vakre (og iskalde, virkelig!) Danmark. Ungene klarer seg greit (ikke nødvendigvis kjempebra) i bilen, så da ble det en ferie uten de store distansene som skulle tilbakelegges. Kanskje må vi gå mot våre prinsipper og kjøpe inn dvd-spillere til bilen, vi og? Første stopp var Skagen. Det være seg etter en båttur der vi heldigvis hadde med ungene sine besteforeldre, for makan til aktive og skremmende lite båtsyke unger skal man lete lenge etter..
 Ungene hadde seng-leken (den leken der de, mens de prøver å være så stille som mus, skal bytte senger uten at foreldrene merker det..... minner om stol-leken) hver kveld. Her har de lesestund med morfar før byttingen starter;)
Også i Skagen fant vi oss en lekeplass ved kulturehuset.Lekeplasser er det beste ungene vet, og de får gjerne øye på dem leeeenge før oss. På denne lekeplassen var det en egen hengekøye for slitne fedre;)

(I Skagen bodde vi på et slags feriesenter i gamle Skagen, Gl Krøyers ferieboliger . Det lå nærme strand og noen flotte og sjarmerende restauranter, og med sykkelavstand til byen. Anbefales med barn, men ha med leker, her var ikke lekeplasser..)

Videre fra Skagen, reiste vi til Rønbjerg, der vi skulle treffe en flott vennefamilie. Der var det veldig flott, barnevennlig og skikkelig trivelig, men sommertemperaturen manglet... Vi reiste på flere utflukter derfra, blant annet til Jesperhus Blomsterpark, som virkelig var en fantastisk park for ungene! Lekeland, Jungelland, en leke-ekte krokodille, karuseller, radiobiler, båter og mye mer! DIT reiser vi definitivt igjen! 
 Gjett om det var ei jente som syntes det var blodig urettferdig at ikke hun fikk kjøre bil først! For å unngå at frøkna stormet banen mens storebror kjørte, forhandlet vi frem at hun skulle få kjøre neste runde!
 Stinius syntes dette var både skummelt og stas. Heldigvis!
 ...og på den svære Harleyen holdt det med en runde for gutten. Mor var så stolt av Stinius som syntes nok var nok!

 Det er ingen tvil om at danske fornøyelsesparker er utmattende morsomme, og at det bør legges opp til en god natts søvn etterpå!
 Før vi gikk hjem, sa vi "hadet" til krokodillen (som forøvrig var laget av tre...). En ny fascinasjon har startet...
...og blir fulgt opp i Randers Regnskov et par dager etterpå. Vi har aldri sett dem stå stille så lenge i strekk noen gang!

Fra Danmark gikk ferden til mormor og morfar i Grimstad, og da dukker også solen opp for første gang siden vi tok ferie. Ungene levde på is, saft og frukt, i bassenget og trampolinen. En skikkelig god, varm, isete langhelg!

 I solteltet kjøpt i Australia. Genialt for ungene!
 Is er godt!
Hva er vel et lekebasseng uten lastebil?